Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Zaloguj się
Zaloguj się podając nazwę użytkownika i hasło
Szukaj
Strony: [1]
Autor Wątek: Pozycjonowanie  (Przeczytany 2047 razy)
gadgets-shop.pl
Użytkownik
**

e-papierosy, e-fajki, e-cygara, liquidy

Zobacz profil WWW
« : Lipiec 24, 2009, 17:25:54 »

Witam mam pytanie.Czy stronę na waszym silniku da się skutecznie pozycjonować w google  , tak ażeby znaleźć się przykładowo w pierwszej 10-siatce. Pytałem informatyka mówił ze pozycjonowanie strony tego typu jest utrudnione jak mam się do tego ustosunkować. Istnieje możliwość skutecznego pozycjnowania ? Teraz home.pl pozycjonuje za 18zł czy jak zamowie u nich ta usluge beda w stanie wypozycjonowac moj sklep oparty na waszym silniku ?
Pozdrawiam gadgets-shop.pl
twojesniadanie
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 24, 2009, 19:06:18 »

Tu największą rolę odgrywa czas oczywiście jeśli chcemy zrobić to legalnie i nie narazić się na bana od Google. My po troche ponad pol roku na hasło "sniadanie" jestesmy na 5 miejscu. Z naszego doswiadczenia  najwazniejsze to porzadna tresc Mrugnięcie

www.twojesniadanie.pl - przyjedzie samo
Michał Felski
G-Forces Polska
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Lipiec 24, 2009, 21:39:50 »

Witam

Kod sklepów e-Trade Pro jest zoptymalizowany pod wyszukiwarki internetowe. Od początku był pisany tak, aby ułatwić wyszukiwarkom indeksowanie treści. Ze strony właściciela zostaje jedynie wprowadzenie odpowiednich nazw i opisów produktów. Przydatne też są dodatkowe artykuły z branży sklepu, które mogą skierować potencjalnych klientów.

Po wprowadzeniu tekstu należy zadbać, aby jak najwięcej innych stron kierowało do naszego sklepy. Jednak zamiast tworzenia 10.000 dynamicznych stron z losowo generowaną treścią, polecamy raczej ręczne dodawanie stron do katalogów, pisanie o sklepie na forach, blogach itp. Warto, też do stopki doklejać adres sklepu. Jest to zdecydowanie bardziej żmudne zadanie, ale efekt jest zdecydowanie lepszy i owocuje dłużej.
Wygenerowanie tysięcy stron z linkiem do sklepu, stosowane często przez osoby zajmujące się pozycjonowaniem, jest dużo łatwiejsze i daje szybszy efekt, ale do czasu. Należy również mieć na uwadze fakt, że zlecając pozycjonowanie komuś innemu, linki do naszego sklepu, mogą znaleźć się wśród linków do stron o niepożądanej treści. Lepiej jest to jednak robić samemu.

Więcej na ten temat pisaliśmy na naszym blogu:

http://blog.gforces.pl/2008/11/rnice-pomidzy-seo-sep-sem.html
http://blog.gforces.pl/2008/10/klient-w-sklepie-internetowym-jak.html

--
pozdrawiam
Michał Felski
e-Trade Pro
[eTP] Robert Janeczek
G-Forces Polska
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Lipiec 24, 2009, 22:29:50 »

Tak jak napisal wyzej Michal - e-Trade Pro w zaden sposob nie utrudnia pozycjonowania. Musielibysmy sie szczegolowo zapoznac z uwagami kolegi na temat tego w jaki sposob takie oprogramowanie utrudnia pozycjonowanie.

Abstrahujac jednak od tych potencjalnych problemow przyjrzalem sie ofercie Home.pl/Performance Media i mam kilka uwag.
Przede wszystkim oferta 18PLN/m-c dotyczy jedynie pozycjonowania w wyszukiwarce wp.pl. Kwoty dla Google sa okolo 5x wyzsze, wiec zalecam sprawdzenie czy wyszukiwarka wp.pl ma ruch tylko 5x mniejszy od polskiego Google.
Po drugie warto wstepnie sprawdzic w narzedziach Google oczekiwany ruch na poszczegolne frazy. Jest calkiem mozliwe, ze dla niektorych fraz wysoka pozycja nie przyniesie wystarczajacego zwrotu z inwestycji, bo koszt miesieczny pozycjonowania frazy bedzie na poziomie 150zl netto.
Strzelilem kilka fraz testowych i wszystkie mialy wyniki powyzej 100.000 wynikow, a 75% mialo je powyzej 1mln. O ile wiec nie siedzimy w niszy to byc moze trzeba sie bedzie liczyc z maksymalnymi stawkami, lub stawka negocjowalna. Taki calkiem realny koszt 150zl netto warto porownac z podobnym budzetem reklamowym na AdWords - przynioslby 750-1500 odwiedzajacych miesiecznie i to z szerokiego, ale tez po optymalizacjach lepiej stargetowanego zestawu slow kluczowych. Po raz kolejny klaniaja sie narzedzia Google i kalkulator, zeby sprawdzic co sie bardziej oplaca.
Trzeba tez zwrocic uwage na to, ze umowa jest roczna i placimy od pojedynczej frazy. Biorac to pod uwage trzeba sie liczyc ze sporymi wydatkami i trzeba bardzo ostroznie dobierac frazy do pozycjonowania, tak zeby ruch z nich pokrywal koszty pozycjonowania.

Nie sa niestety znane szczegoly stosowanej metodologii, mnie osobiscie nieco niepokoi "wdrażana jest również strategia budowania odnośników zewnętrznych", ktora potencjalnie moze oznaczac black-hat SEO. Zgadzam sie tez z Twoim Sniadaniem, ze w pozycjonowaniu ogromne znaczenie ma jakosc tekstow w sklepie i faktycznie jesli strona zawiera dobrej jakosci teksty to wypozycjonuje sie w znacznym stopniu sama.

Mam nadzieje, ze te kilka luznych mysli pomoze w podjeciu decyzji. Jesli tylko ktorys z naszych klientow skorzysta z tych uslug, to bardzo bysmy prosili o podzielenie sie wrazeniami z forumowiczami.

Robert Janeczek
www.etradepro.pl
qaz
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 21, 2010, 18:37:33 »

No więc jako specjalista mogę powiedzieć tak.
Doświadczenie z oprogramowaniami mam na bardzo wielu platformach i Etradepro bardzo dobrze wypada jeżeli chodzi o pozycjonowanie.
Co do pozycjonowania to za 18zł /msc można na frazy chyba do 5000 wyników czyli niszowe.
Pozycjonowanie zgodne ze standardami jest czasochłonne i wymaga dużo pracy i dlatego też nie mało kosztuje.
150zł/msc za frazę to już standard chodź bardzo dużo firm proponuje od 50zł i mniej.
Trzeba bardzo uważać komu się zleca pozycjonowanie bo specjalistów jest teraz jak grzybów podczas wysypu grzybów tylko że co 50 grzyb jest jadalny. Są też duże firmy które mają 500 klientów świetny marketing i nie za dobre pozycjonowanie bo skupiają się na pozycjonowaniu siebie a nie swoich klientów.
Podstawą do pozycjonowania i zdobywania klientów jest optymalizacja sklepu, produktów.
To przynosi mega efekty.
Strony: [1]
Skocz do:  

Załóż darmowy sklep internetowy lub Dowiedz si więcej o sklepach e-Trade Pro