Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Zaloguj się
Zaloguj się podając nazwę użytkownika i hasło
Szukaj
Strony: [1]
Autor Wątek: Problem z ramką :-\  (Przeczytany 1237 razy)
stokrotka
Nowy użytkownik
*

« : Wrzesień 27, 2009, 19:44:38 »

Witam, mam pewien problem z ramką w komponentach... wiem że był juz taki temat ale nie zrozumiałem co dokładnie zrobić Smutny gdy ustawiam komponent na czarne tło koło niego jest taka biała ramka.
Napisze mi ktoś co krok po kroku zrobić ? Dopiero zaczynam więc prosze o wyrozumiałość.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.

adres- http://stokrotka.etpro.pl/ (Po wejściu od razu będzie widać o co chdozi..)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 19:47:14 wysłane przez stokrotka » Zapisane
Michał Felski
G-Forces Polska
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2009, 22:35:03 »

Witam

Ramka komponentów domyślnie jest zrobiona z dwóch kolorów. Żeby usunąć ramkę lub zmienić jej kolor należy pamiętać o ramce wewn. i zewn.

Usunięcie ramek:

Kod:
.box-body {border: 0 none}
.boxInner {border: 0 none}

Zmiana koloru ramek:

Kod:
.box-body {border-color: #121212}
.boxInner {border-color: #a1a1a1}

Oczywiście powyższe linie należy wpisać w formularzu na stronie Ustawienia -> Dodatkowy CSS

W najbliższej wersji sklepu, nad którą obecnie pracujemy, pojawi się m.in. możliwość zmiany tych parametrów za pomocą edytora szablonów.

--
pozdrawiam
Michał Felski
e-Trade Pro
stokrotka
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 28, 2009, 16:07:20 »

Bardzo dziękuje  Chichot niewiedziałem że to takie proste myślałem że w CSS oprócz tego będzie coś trzeba pisac  Mrugnięcie
stokrotka
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 28, 2009, 16:21:59 »

Została tylko jeszcze jedna biała ramka między menu. Czy można zmienić kolor? (na szary lub czerwony?)

#leftNav span {border-bottom: 0 none} - ten kod liwkwiduje tylko w 1 komponencie .. a w 3- producenci już nie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2009, 17:07:31 wysłane przez stokrotka » Zapisane
Strony: [1]
Skocz do:  

Załóż darmowy sklep internetowy lub Dowiedz si więcej o sklepach e-Trade Pro