Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Zaloguj się
Zaloguj się podając nazwę użytkownika i hasło
Szukaj
Strony: [1]
Autor Wątek: Podniesienie cen  (Przeczytany 1603 razy)
Marwal
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« : Październik 31, 2009, 13:09:44 »

Bardzo proszę o wprowadzenie opcji podniesienia cen procentowo. Jeśli jest taka promocja obniżka o x procent to na pewno da się wprowadzić odwrotność. Jest to duże ułatwienie jak trzeba w 1000 produktach zmienić cenę na wyższą.  
Sklep ma nam ułatwiać prace a nie utrudniać, nie wyobrażam sobie siedzenia przez ileś dni i zmieniania cen pojedynczo.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 15:31:43 wysłane przez Marwal » Zapisane

Michał Felski
G-Forces Polska
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2009, 23:14:54 »

Witam

Zgadzam się, że modyfikacja 1000 produktów może być uciążliwa. Dlatego prościej jest skorzystać z import/export CSV

1. Pobrać plik CSV ze wszystkimi produktami
2. zmienić w Excelu wszystkie ceny (można za pomocą funkcji zmienić wszystkie na raz)
3. Zaimportować plik z powrotem do sklepu

Do zmiany cen można też przygotować sobie plik CSV tylko z dwiema kolumnami: kod produktu i cena

Produkty  >  Zarządzanie CSV  >  Import cen

--
pozdrawiam
Michał Felski
e-Trade Pro
Marwal
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 08, 2009, 09:14:09 »

Wszystko fajnie tylko jest problem polegający na tym że ceny są z kropką czyli excel widzi je jako datę a nie kwotę.

Nawet ja Wy przerabialiście mi wyjątkowo ceny ( na moją prośbę ) nastąpiły po przeróbce błędy, były z tym problemy i trochę to trwało.

Nadal uważam że tak prosta operacja jak podniesienie masowe cen o x% co zdarza się na rynku , powinna być w oddzielnej opcji w sklepie.

Michał Felski
G-Forces Polska
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeń 09, 2010, 02:50:01 »

Witam

W najnowszej wersji można ustalać jaki ma być separator liczb dziesiętnych w imporcie i exporcie CSV.

--
pozdrawiam
Michał Felski
e-Trade Pro
Strony: [1]
Skocz do:  

Załóż darmowy sklep internetowy lub Dowiedz si więcej o sklepach e-Trade Pro