Witam,
Chyba przegapilem jakos ten watek wczesniej. Pewniejsza metoda uzyskiwania pomocy jest zawsze pisanie na
pomoc@etradepro.pl. Odpowiedzi ponizej.
Co do kategorii: chodzi mi o to że na razie na panelu bocznym wyświetlane są dwa poziomy kategorii (pierwszy-główny i drugi podkategorie pierwszego poziomu). Chciałbym mieć możliwość wyświetlania kategorii 3 i 4 poziomu.
Aktualnie nie mamy czegos takiego w planach, poniewaz takie rozwiazanie jest rzadko stosowane w sklepach. Spowodowaloby to koniecznosc zawijania nazw kategorii w menu i w ten sposob powstalby ogolny balagan.
W nastepnej wersji bedzie jednak mozliwosc pokazywania wszystkich podkategorii pierwszego poziomu.
Co do .gif to posiadam animacje własne, jak również darmowe z internetu. Problem w tym że gdy importuje je na serwer i umieszczam na stronie - animacje są nieruchome. Czy można coś z tym zrobić?
Animacja jest tracona poprzez skalowanie obrazka. Jesli obrazek zostanie zuploadowany w rozdzielczosci dokladnie takiej jak bedzie wyswietlana, to nie ma skalowania i animacja pozostaje.
Co do kodu. Pytam o niego, gdyż dużo rzeczy mogę zrobić sam, bez potrzeby pisania na tym forum. Np automatyczna rozdzielczość banera. Tak przy okazji potrzebuje wyszukiwarki z możliwością listy wyboru.(wyglądało by to tak że wybór jednej kategorii otwiera dostęp do następnych kategorii, a na końcu wyświetlane są produkty - u mnie w sklepie ktoś z kategorii wymiera markę samochodu, potem w następnej kategorii wybiera model, rok produkcji, i kilka innych informacji, a następnie dostaje listę produktów pasujących do jego samochodu). Jeżeli nie macie takiej funkcji to mogę znaleźć , lub sam napisać skrypt - posiadając dostęp do kodu sam bym go wrzucił.
Niestety dostepu do kodu sklepu nie ma. Mozna modyfikowac kod HTML w pewnych obszarach (np. stopka) i umieszczac wlasne style CSS. Taka kombinacja pozwala na bardzo duze zmiany w wygladzie sklepu przy odrobinie inwencji.
Wlasnej wyszukiwarki zrobic sie nie da, ale inni klienci sprzedajacy czesci samochodowe rozwiazuja to w ten sposob, ze kategorie produktow sa nazywane w taki sposob, zeby poprowadzic klienta do okreslonej czesci. Przyklad:
http://www.thepeugeotshop.co.uk/