Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Zaloguj się
Zaloguj się podając nazwę użytkownika i hasło
Szukaj
Strony: [1]
Autor Wątek: Kilka pytań  (Przeczytany 1647 razy)
SC Gama
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« : Listopad 13, 2009, 12:05:10 »

Jak zmienić baner na automatycznie dopasowany do rozdzielczości, czyli jak zmienić px na %

Jak umożliwić rozbudowę kategorii do kilku poziomów nie tylko dwóch.

Jak umożliwić ruch plikom .gif

PS: Jak można uzyskać dostęp do plików sklepu/kodu sklepu
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 12:09:14 wysłane przez SC Gama » Zapisane
[eTP] Robert Janeczek
G-Forces Polska
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Listopad 13, 2009, 12:25:04 »

Jak zmienić baner na automatycznie dopasowany do rozdzielczości, czyli jak zmienić px na %

Baner musialby sie automatycznie skalowac, co wygladaloby paskudnie, dlatego takiej mozliwosci nie ma.

Jak umożliwić rozbudowę kategorii do kilku poziomów nie tylko dwóch.

Nie ma ograniczenia liczby zaglebien kategorii.

Jak umożliwić ruch plikom .gif

Tworzenie animowanych plikow gif niestety wykracza poza zakres naszych porad. Sa do tego specjalne programy.

PS: Jak można uzyskać dostęp do plików sklepu/kodu sklepu

A do czego jest potrzebny ten kod?

Robert Janeczek
www.etradepro.pl
SC Gama
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2009, 11:56:32 »

Co do kategorii: chodzi mi o to że na razie na panelu bocznym wyświetlane są dwa poziomy kategorii (pierwszy-główny i drugi podkategorie pierwszego poziomu). Chciałbym mieć możliwość wyświetlania kategorii 3 i 4 poziomu.

Co do .gif to posiadam animacje własne, jak również darmowe z internetu. Problem w tym że gdy importuje je na serwer i umieszczam na stronie - animacje są nieruchome. Czy można coś z tym zrobić?

Co do kodu. Pytam o niego, gdyż dużo rzeczy mogę zrobić sam, bez potrzeby pisania na tym forum. Np automatyczna rozdzielczość banera. Tak przy okazji potrzebuje wyszukiwarki z możliwością listy wyboru.(wyglądało by to tak że wybór jednej kategorii otwiera dostęp do następnych kategorii, a na końcu wyświetlane są produkty - u mnie w sklepie ktoś z kategorii wymiera markę samochodu, potem w następnej kategorii wybiera model, rok produkcji, i kilka innych informacji, a następnie dostaje listę produktów pasujących do jego samochodu). Jeżeli nie macie takiej funkcji to mogę znaleźć , lub sam napisać skrypt - posiadając dostęp do kodu sam bym go wrzucił.

Oczywiście kod sklepu jest waszym produktem i rozumie że nie można go od tak rozdawać na lewo i prawo. Pytam tylko czy jest taka możliwość samodzielnej modyfikacji, np. fragmentów.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2009, 12:01:59 wysłane przez SC Gama » Zapisane
SC Gama
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Listopad 25, 2009, 14:09:37 »

Czy otrzymam w końcu jakaś pomoc odnośnie gif, dynamicznego banera, wyszukiwarki i menu, czy też moje prośby przekraczają Państwa kompetencje/umiejętności. Obecnie mam dobrą opinie odnośnie etpro, ale jeżeli nie jesteście w stanie umożliwić modyfikacji sklepu wdł. moich potrzeb to się zawiodę na was.
[eTP] Robert Janeczek
G-Forces Polska
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Listopad 25, 2009, 17:02:37 »

Witam,

Chyba przegapilem jakos ten watek wczesniej. Pewniejsza metoda uzyskiwania pomocy jest zawsze pisanie na pomoc@etradepro.pl. Odpowiedzi ponizej.

Co do kategorii: chodzi mi o to że na razie na panelu bocznym wyświetlane są dwa poziomy kategorii (pierwszy-główny i drugi podkategorie pierwszego poziomu). Chciałbym mieć możliwość wyświetlania kategorii 3 i 4 poziomu.

Aktualnie nie mamy czegos takiego w planach, poniewaz takie rozwiazanie jest rzadko stosowane w sklepach. Spowodowaloby to koniecznosc zawijania nazw kategorii w menu i w ten sposob powstalby ogolny balagan.
W nastepnej wersji bedzie jednak mozliwosc pokazywania wszystkich podkategorii pierwszego poziomu.

Co do .gif to posiadam animacje własne, jak również darmowe z internetu. Problem w tym że gdy importuje je na serwer i umieszczam na stronie - animacje są nieruchome. Czy można coś z tym zrobić?

Animacja jest tracona poprzez skalowanie obrazka. Jesli obrazek zostanie zuploadowany w rozdzielczosci dokladnie takiej jak bedzie wyswietlana, to nie ma skalowania i animacja pozostaje.

Co do kodu. Pytam o niego, gdyż dużo rzeczy mogę zrobić sam, bez potrzeby pisania na tym forum. Np automatyczna rozdzielczość banera. Tak przy okazji potrzebuje wyszukiwarki z możliwością listy wyboru.(wyglądało by to tak że wybór jednej kategorii otwiera dostęp do następnych kategorii, a na końcu wyświetlane są produkty - u mnie w sklepie ktoś z kategorii wymiera markę samochodu, potem w następnej kategorii wybiera model, rok produkcji, i kilka innych informacji, a następnie dostaje listę produktów pasujących do jego samochodu). Jeżeli nie macie takiej funkcji to mogę znaleźć , lub sam napisać skrypt - posiadając dostęp do kodu sam bym go wrzucił.

Niestety dostepu do kodu sklepu nie ma. Mozna modyfikowac kod HTML w pewnych obszarach (np. stopka) i umieszczac wlasne style CSS. Taka kombinacja pozwala na bardzo duze zmiany w wygladzie sklepu przy odrobinie inwencji.
Wlasnej wyszukiwarki zrobic sie nie da, ale inni klienci sprzedajacy czesci samochodowe rozwiazuja to w ten sposob, ze kategorie produktow sa nazywane w taki sposob, zeby poprowadzic klienta do okreslonej czesci. Przyklad: http://www.thepeugeotshop.co.uk/

Robert Janeczek
www.etradepro.pl
SC Gama
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Grudzień 04, 2009, 12:08:43 »

OK dziękuje za odpowiedź.

Strony: [1]
Skocz do:  

Załóż darmowy sklep internetowy lub Dowiedz si więcej o sklepach e-Trade Pro